Home arrow Nieuws arrow Belangenbehartiging
Nieuwsbericht
Wilt u deel uitmaken van het CaBO-netwerk, nieuwsbrieven ontvangen en de bijeenkomsten bijwonen? Informeer nu dan naar deelnemerschap in de stichting.
 
Belangenbehartiging
Nieuwe voorzitter PDF Afdrukken E-mail
Jos Keulen (Sitech Services) heeft in november de voorzittershamer overgedragen aan Chris van Amersfoort (Tata Steel). Jos heeft veel en goed werk gedaan ruim 10 jaar als bestuurslid, waarvan de laatste 2 jaar als voorzitter, maar ook als penningmeester van het toenmalige Nbbe (Nederlands Bureau Brandweerexamens) namens CaBO. Ook was Jos voorzitter van de stuurgroep Kwaliteit Bedrijfsbrandweerpersoneel. In dit project zijn de opleidingen Bedrijfsbrandweer Manschap en Bedrijfsbrandweer Bevelvoerder vorm gegeven. De kwalificatiedossiers van deze opleidingen worden op dit moment herzien. De nieuwe voorzitter neemt ook inhoudelijk een rol hierin.
 
CaBO op bezoek bij Schiphol Airport PDF Afdrukken E-mail
Op 6 november vindt de 3e en laatste CaBO-bijeenkomst dit jaar plaats. De achterban is welkom bij (Luchthavenbrandweer) Schiphol Airport. Niet alleen  interessante lezingen, maar ook overdracht van de voorzittershamer, toelichting en rondleiding op de oefenfaciliteiten en trainingen van de luchthavenbrandweer en een demonstratie met de Firefly. De aangesloten bedrijven ontvangen per mail de uitnodiging hiervoor.
 
Nieuwsbrief november 2017 PDF Afdrukken E-mail

Stichting CaBO verspreidt periodiek een nieuwsbrief aan de aangesloten bedrijven. In de meest recente o.a. informatie over:

  • Samenwerking bedrijfsbrandweren en overheidsbrandweren met naast Stichting CaBO, ook IFV, VNCI en Brandweer Nederland
  • Aanpassingen 3e tranche wijzingen in Wet Veiligheidregio's. In 2018 o.a. actualisatie Kwalificatiedossiers Bedrijfsbrandweer Manschap en BBW Bevelvoerder m.m.v. Stichting CaBO
  • Bezoek met achterban aan Shell "Leren van incidenten...en elkaar"
  • Consultatie Concept Model aanwijsbeleid bedrijfsnbrandweren
  • Inspectie-onderwerpen BRZO
  • Fluorhoudend vs fluorvrij blusschuim
  • VTH-taken (Vergunning, Toezicht en handhaving) naar 6 gespecialiseerde Omgevingsdiensten

Wilt u ook deelnemer worden en de nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

 
Nieuwsbrief augustus 2017 PDF Afdrukken E-mail

Stichting CaBO verspreidt periodiek een nieuwsbrief aan de aangesloten bedrijven. In de meest recente o.a. informatie over:

  • Bezoek met achterban aan NCC, Nationaal CrisisCentrum, Den Haag
  • Jaaroverzicht Stichting CaBO 2016
Lees meer...
 
Meer...